De Klimzaal

Klimzaal De Dam verhuisde op 1 jan 2019 naar de nieuwe zaal de nieuwe accommodatie bestaat uit een lengte klim en boulder zaak. Met een klimoppervlakte van 800 m² één gezellige en multifunctionele accommodatie. De lengte klim zaal bestaat uit 20 touwen waarvan 3 initiatie met routes van de 4de graag tot 7de graad. De boulder zaal bestaat uit 12 zones met niveaus van de 3de tot de 7e graad.

Klimmen: een sport voor jong en oud. Muurklimmen is een sport waarbij het volledige lichaam in beweging is. Een goede mix van coördinatie, lenigheid, inzicht en kracht is vereist om de top te behalen. Door variatie in hellingshoek van de klimwand en het gebruik van verschillende vormen van grepen worden de routes technischer of juist fysieker.

Iedereen komt hier aan zijn trekken. Om te klimmen heb je enkel sportkledij en sportschoenen nodig. Beveiligingsmateriaal kan in de klimzaal worden verkregen.

Komen klimmen kan op individuele basis of in groepsverband. Bedrijfsfeest, verjaardags- of kinderfeestje, klimmen in schoolverband: contacteer ons, zo maken we van jullie feest of les lichamelijke opvoeding, een onvergetelijk avontuur.

Voor ‘ muurklimmen is een monitor noodzakelijk of als 1 van de 2 klimmers een  klim vaardigheid bewijs heeft.

Naast muurklimmen kan je ook kiezen om te komen “boulderen”. Dit is klimmen tot een beperkte hoogte, zonder touw en boven een dikke valmat. Voor boulderen heb je geen monitor nodig . Wel is enige voorzichtigheid geboden. Loop niet onder andere klimmers door en klim enkel stapjes terug naar beneden alvorens in de valmat te springen .

Je kan in Klimzaal De Dam terecht met

  • een gewone klimbeurt
  • maar we hebben ook 10-beurtenkaarten 
  • en abonnementen.

We bieden ook verschillende cursussen aan om de verschillende facetten van de klimsport aan te leren.

Jeugd kan vanaf 3 jaar terecht in de jeugdklimclub waar gediplomeerde trainers per leeftijdsgroep en per niveau kinderen begeleiden. In de boulderzaal kan je zonder voorkennis en zonder begeleiding onmiddellijk aan de slag. In de lengtezalen moet je eerst je KVB 1 (klimvaardigheidsbewijs) behalen of klimmen onder begeleiding.

In 2023 hebben wij de Speedklimwand geinstaleerd.

Klimmen doe je steeds op eigen risico. De organisatie/uitbaters zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen!